Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Προκήρυξη πολυήμερης εκδρομής στην Πράγα

Προκήρυξη πολυήμερης εκδρομής στην Πράγα

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ   ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ     ΖΙΧΝΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23240-22204     FAX: 23240-20029

Τ.Κ 62042 ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ-ΣΕΡΡΩΝ

EMAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Web site: http://lyk-n-zichn.ser.sch.gr/

 

 

 

 

 

 

 

 

      Ν. Ζίχνη   28/11/2022

 

 

        

 

 

       ΘΕΜΑ: Πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ’ Λυκείου στο εξωτερικό

 

 

Το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης επιθυμεί να διοργανώσει πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για τη Γ’ Λυκείου που θα διεξαχθεί μέσα στο χρονικό διάστημα από την 25 Φεβρουαρίου 2023 έως την 10 Μαρτίου 2023, στην οποία θα λάβουν μέρος είκοσι τέσσερις (24) μαθητές και τρεις (3) συνοδοί καθηγητές.

 

Ι. Προορισμός της εκδρομής

Ο προορισμός της εκδρομής θα είναι η Πράγα Τσεχίας.

 

II. Μετακινήσεις μαθητών

Αναχώριση οδικώς με σύγχρονο λεωφορείο από το ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης και μετάβαση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Αναχώρηση με απευθείας αεροπορικό δρομολόγιο για την Πράγα Τσεχίας ή άλλο κοντινό αεροδρόμιο και μετάβαση στη συνέχεια στην Πράγα. Οι μαθητές θα διανυκτερεύσουν τέσσερις (4) συνεχόμενες βραδιές στην Πράγα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Πράγα θα γίνει μία ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι. Στη συνέχεια οι μαθητές θα αναχωρήσουν αεροπορικώς από την Πράγα ή άλλο κοντινό αεροδρόμιο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης χωρίς ενδιάμεση στάση, από όπου θα επιστρέψουν οδικώς με λεωφορείο στο ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης.

Όλες οι οδικές μετακινήσεις θα γίνονται με σύγχρονο λεωφορείο και πλήρωμα που πληροί τις προδιαγραφές ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, βάσει της κείμενης σχετικής νομοθεσίας. Θα υπάρχει λεωφορείο στη διάθεσή μας για οποιαδήποτε μετακίνηση σύμφωνα με το τελικό πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί με το ανάδοχο πρακτορείο, οποιαδήποτε ώρα σε όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής, είτε για ξενάγηση είτε για νυχτερινή έξοδο. Θα υπάρχει συνεχώς μαζί μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής Έλληνας συνοδός-ξεναγός του πρακτορείου που θα μεσολαβεί για τη συνεννόηση με τον οδηγό του λεωφορείου ή οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση απαιτείται.

 

ΙΙI. Ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία θα είναι 4 αστέρων (****) τουλάχιστον και θα βρίσκονται σε απόσταση από το κέντρο της πόλης που θα καταλύσει το σχολείο έως 4 km. Τα δωμάτια των μαθητών θα είναι κατά βάση τρίκλινα και των συνοδών μονόκλινα. Η τιμή προσφοράς θα συμπεριλαμβάνει ημιδιατροφή με πρωινό (σε πλούσιο μπουφέ) και μεσημεριανό ή βραδινό, κατά προτίμηση, ή αν αυτό δεν προσφερθεί, να περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό σε πλούσιο μπουφέ. Επίσης, στην προσφορά να αναφέρονται ρητά και οι φόροι ξενοδοχείων που επιβαρύνουν τους εκδρομείς, εφόσον υπάρχουν, οι οποίοι όμως δε θα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή προσφοράς της εκδρομής. Εάν η ώρα άφιξης σε κάποιο προορισμό είναι προχωρημένη και έχει προσφερθεί ημιδιατροφή, να υπάρξει μέριμνα για να δειπνήσουν κανονικά οι μαθητές εντός του ξενοδοχείου.

ΙV. Πρόγραμμα επισκέψεων – Ξεναγήσεις

 - Στο πρόγραμμα θα υπάρχει ημερήσια εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι.

 - Η προσφορά να περιλαμβάνει ημερήσιο πρόγραμμα μετακινήσεων-ξεναγήσεων των μαθητών σε Πράγα και Κάρλοβι Βάρι.

 - Οι ξεναγήσεις σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα συμπεριλαμβάνουν και την ξενάγηση σε αξιοθέατα αλλά και σε μουσεία και θα γίνουν με βάση το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης.

 - Όλες οι ξεναγήσεις σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα.

 - Οι αμοιβές των επαγγελματιών ξεναγών βαρύνουν το πρακτορείο.

 

V. Ασφαλιστική κάλυψη

Θα υπάρχει απαραίτητα η υποχρεωτική από το νόμο Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή από το πρακτορείο για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της διαμονής, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 περ. β και το άρθρο 7 παρ. 1 και 2 του Π.Δ. 339/1996. Θα γίνεται ρητή αναφορά στην προσφορά ότι υπάρχει ασφάλιση της εκδρομής από ασφαλιστική εταιρεία.

Επιπλέον, στην προσφορά θα υπάρχει απαραιτήτως και η πρόσθετη ασφάλιση που καλύπτει τα έξοδα σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 περίπτωση β τελευταίο εδάφιο του Π.Δ. 339/1996.

 

VΙ. Ρήτρα μη τήρησης όρων συμβολαίου

Ορίζεται ως ρήτρα μη τήρησης οποιουδήποτε όρου του συμβολαίου, ίση με το 1/3 του συνολικού κόστους της εκπαιδευτικής επίσκεψης. Σημειώνεται ότι οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους του συμβολαίου μπορεί να γίνει δεκτή μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου (μαθητών, συλλόγου καθηγητών και συλλόγου γονέων και κηδεμόνων), διαφορετικά το συμβόλαιο ακυρώνεται.

 

 

VΙI. Καταβολή χρημάτων

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει σε τρεις (3) δόσεις. Η πρώτη δόση (1/3) θα δοθεί με την υπογραφή των συμβολαίων και την προσκόμιση αποδεικτικών κράτησης δωματίων στο ξενοδοχείο και αεροπορικών εισιτηρίων για το συγκεκριμένο σχολείο τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Η δεύτερη δόση (1/3) θα δοθεί έως τις 20 Ιανουαρίου 2023 με την προσκόμιση απόδειξης προκαταβολής ή αγοράς των αεροπορικών εισιτηρίων και προκαταβολής στο ξενοδοχείο για το ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης τις ημερομηνίες της εκδρομής. Το υπόλοιπο 1/3 θα δοθεί την επόμενη ημέρα μετά την επιστροφή.

 

VIII. Κατάθεση προσφορών

Οι προσφορές θα είναι κλειστές και θα παραδοθούν στο γραφείο του Διευθυντή του σχολείου μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 13.30 μ.μ. Η προσφερόμενη τιμή πρέπει να είναι σταθερή και ανεξάρτητη από πιθανές μεταβολές του πραγματικού κόστους της εκδρομής για το πρακτορείο. Επιπροσθέτως, δεν επιθυμούμε να κάνουμε χρήση εισιτηρίων free, αλλά στην τελική τιμή του πρακτορείου να συμπεριλαμβάνεται οποιαδήποτε επιπλέον έκπτωση ή προσφορά.

 

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών θα συνεδριάσει την ίδια ημέρα στις 13.30 για να επιλέξει την καλύτερη προσφορά με τη διαδικασία που αναφέρθηκε στην αρχή της παρούσας.

Κάθε προσφορά ευκρινώς θα αναφέρει τα παρακάτω:

             Α. όνομα αεροπορικής εταιρείας για τη μετάβαση και την επιστροφή (να αναφέρεται στην προσφορά το όριο βάρους και διαστάσεων των αποσκευών ανά επιβάτη που καλύπτεται με το αεροπορικό εισιτήριο, καθώς και τυχόν επιπλέον κόστος για υπέρβαρες ή πρόσθετες αποσκευές)

Β. ημερομηνίες και ώρες πτήσεων (ώρες αναχωρήσεων και ώρες αφίξεων)

Γ. ημερομηνίες και ημερήσιο πρόγραμμα μετακινήσεων-ξεναγήσεων των μαθητών

Δ. όνομα ξενοδοχείων

Ε. κατηγορία ξενοδοχείων

ΣΤ. χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο της πόλης

Ζ. συνολικό κόστος εκδρομής και κόστος εκδρομής ανά μαθητή (περιλαμβάνονται φόροι, τέλη, ΦΠΑ και λοιπές επιβαρύνσεις χωρίς του φόρους ξενοδοχείου που ρητά αναφέρονται ξεχωριστά)

και θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση ότι το ταξιδιωτικό γραφείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

 

Κατά την υπογραφή του συμβολαίου το πρακτορείο θα προσκομίσει ονομαστικές βεβαιώσεις κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων για όλους τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές και βεβαίωση κράτησης δωματίων στο ξενοδοχείο για τη συγκεκριμένη περίοδο και το συγκεκριμένο σχολείο και τα στοιχεία για την ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται (αριθμούς ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ασφαλιστικές εταιρείες και αναλυτικές καλύψεις). Σημειώνεται ότι από τη στιγμή της αξιολόγησης των προσφορών έως την υπογραφή του συμβολαίου, οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της προσφοράς ή διαφορά ανάμεσα στους όρους της προσφοράς και του συμβολαίου μπορεί να γίνει δεκτή μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου (μαθητών, καθηγητών, συλλόγου γονέων και κηδεμόνων), διαφορετικά η προσφορά θεωρείται άκυρη. Τέλος αν εξαιτίας σοβαρών έκτακτων λόγων καθίσταται μη ασφαλής η πραγματοποίηση της εκδρομής σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, κατόπιν συνεννόησης του σχολείου (μαθητών, καθηγητών, συλλόγου γονέων και κηδεμόνων) και του πρακτορείου είναι δυνατή η τροποποίηση του προγράμματος της εκδρομής ώστε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια εκδρομή ανάλογη των αρχικών συμπεφωνημένων προδιαγραφών.

 

Ο Πρόεδρος του 15μελούς           Ο Πρόεδρος του Συλλόγου       Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου

                                                Γονέων και Κηδεμόνων