Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Προσφορές πολυήμερης εκδρομής στην Πράγα

Προσφορές πολυήμερης εκδρομής στην Πράγα

                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                   

                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                

     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣ/ΜΑΤΩΝ                      

     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ                                                                                 Νέα Ζίχνη, 7/12/2022

     ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ                              

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

     ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23240-22204     FAX: 23240-20029

             Τ.Κ 62042 ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ-ΣΕΡΡΩΝ

           EMAIL: mail@lyk-n-zichn.ser.sch.gr

              Web site: http://lyk-n-zichn.ser.sch.gr/

 

ΘΕΜΑ: Προσφορές πολυήμερης εκδρομής στο εξωτερικό

 

Το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης ευχαριστεί όλα τα πρακτορεία που κατέθεσαν προσφορές για την πολυήμερη εκδρομή της Γ’ τάξης του σχολείου σύμφωνα με την 732/28-11-2022 προκήρυξη για το διάστημα 20 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2023.

Επίσης ενημερώνουμε ότι για την πραγματοποίηση της εκδρομής κατατέθηκαν στο σχολείο μας προσφορές από τα Γραφεία Γενικού Τουρισμού:

 

  1. Genius Travel
  2. Mazi Travel
  3. Tzivelis Travel
  4. Herodotus Tours
  5. Κωνσταντίνος Δημ. Θωμόγλου & ΣΙΑ, ΟΕ
  6. Grecos.gr Travel

 

Η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών που συστήθηκε με την με αριθμό 3/5-10-2022 πράξη του Δ/ντή του ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης, αφού προέβει στην αποσφράγιση των προσφορών και την αξιολόγησή τους ως προς τις προϋποθέσεις που θέτει η προκήρυξη του ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Α. Απορρίπτει τις προσφορές του Γραφείου Genius Travel καθώς αυτές αφορούν επταήμερη εκδρομή με δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βιέννη και τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Πράγα, ενώ η προκήρυξη αφορά πενθήμερη εκδρομή με τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην Πράγα μόνο.

Β. Απορρίπτει τις προσφορές του Γραφείου Mazi Travel καθώς αυτές περιέχουν μόνο ξενοδοχεία τριών (3) αστέρων (***) ενώ η προκήρυξη απαιτεί μόνο ξενοδοχεία τεσσάρων (4) αστέρων (****) τουλάχιστον.

Γ. Παρατηρεί ότι στις προσφορές του Γραφείου Γενικού Τουρισμού Tzivelis Travel περιλαμβάνεται μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο (45x20x25) ανά μαθητή κατά τις πτήσεις μετάβασης και επιστροφής, που δε θα επαρκέσει και οι μαθητές θα χρειαστούν τουλάχιστον μία χειραποσκευή 10kg ανά άτομο επιπλέον, με επιπλέον κόστος 40€ ανά μαθητή στη συνολική τιμή προσφοράς.

Δ. Παρατηρεί ότι στις προσφορές που περιέχουν πτήσεις μετάβασης από τη Θεσσαλονίκη στην Μπρατισλάβα, στη Βιέννη ή στο Βερολίνο αυτές είναι μεσημεριανές-απογευματινές με αποτέλεσμα η ώρα άφιξης στον τελικό προορισμό, την Πράγα, να είναι βραδινή και να μένει σχεδόν ανεκμετάλευτη η πρώτη ημέρα της εκδρομής.

Ε. Επομένως, με βάση την καλύτερη αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου των μαθητών και του οικονομικού κόστους της κάθε προσφοράς, η επιτροπή θεωρεί ότι η πλέον συμφέρουσα προσφορά που καλύπτει όλους τους όρους της προκήρυξης είναι αυτή του Γραφείου Γενικού Τουρισμού Herodotus Tours με απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines μεταξύ Μονάχου – Θεσσαλονίκης (πρωινή μετάβαση και βραδινή επιστροφή), στο ξενοδοχείο Hotel Olsanka Congress & Wellness Superior (4*, 3km απόσταση από το κέντρο της Πράγας) με ημιδιατροφή, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τελική τιμή 529 € ανά μαθητή (12696 € συνολικά).

Επιπλέον, η επιτροπή κρίνει ότι οι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος της προσφοράς και αναθέτει την πραγματοποίηση της εκδρομής στην Πράγα Τσεχίας στο Γραφείο Γενικού Τουρισμού Herodotus Tours με τιμή ανά μαθητή 529 € για τo ξενοδοχείo Hotel Olsanka Congress & Wellness Superior στην Πράγα και με απευθείας πτήσεις Θεσσαλονίκη-Μόναχο και Μόναχο-Θεσσαλονίκη με Aegean Airlines, καθώς η προσφορά αυτή είναι η πλέον συμφέρουσα από τις υπόλοιπες και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές της προκήρυξης.

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δ/ντής του ΓΕ.Λ. Ν. Ζίχνης

 

             Α. Ταραμόπουλος